We geloven enorm in de kracht en het belang van buurtwinkels, lokale horeca en tewerkstelling dicht bij huis.

Ondernemen in en met de gemeenschap

We willen een bedrijvige economie op maat van Wichelen. Voor startende ondernemers richten we een ondernemersloket in voor hulp en advies.

Ondernemers en handelaars moeten kunnen rekenen op correcte, tijdige informatie als er bijvoorbeeld verkeerswerken zijn in hun straat. #anders wil de onderlinge samenwerking aanmoedigen, want gezamenlijke oplossingen zijn beter voor iedereen. Waarom niet één verlofkalender voor alle handelaars van het dorp?

Winkels en horeca aantrekken

Lokaal is beter. Daarom moedigen we handel en horeca aan in onze dorpskernen en zetten we in op lokale tewerkstelling. We promoten we de korte keten (rechtstreeks van producent naar consument). Zou het niet fijn zijn als er opnieuw buurtwinkels waren, zij het gemoderniseerd en mee met de tijd?

We onderzoeken ook de mogelijkheden om meer sociale tewerkstelling aan te bieden.