Een sporthal! Dat willen we. Maar ook: een vrijetijdsraad die alle cultuur-, jeugd- en sportverenigingen dezelfde kansen geeft, een degelijke visie op evenementen en een versterkte UiTPAS.

Nú een sporthal

Het gemeentebestuur schuift de beslissing al decennia voor zich uit. Er is nochtans nood aan kwalitatieve sportinfrastructuur. Wij maken snel werk van een multi-inzetbare sporthal op een logische en haalbare locatie. Een sporthal neemt een hap uit het budget, maar er zijn tal van manieren om de investering betaalbaar te houden, zoals subsidies of cofinanciering. Niet meer uitstellen, gewoon doen.

Vrijheid voor alle verenigingen

Sport, jeugd, cultuur, toerisme: hoog tijd om één subsidieregime en reglement uit te werken dat voor iedereen werkt. We brengen alle partijen samen in één raad, de Vrijetijdsraad. Zo weet iedereen wat hij mag verwachten en behandelen we alle verenigingen op dezelfde manier.

Opnieuw een JOC

We willen de jongeren opnieuw een jeugdontmoetingscentrum geven. Dat doen we met een (online) informatiecampagne en een jeugdconsulent. Het JOC is een plek waar jongeren zich kunnen ontplooien, vormen en waar ze veilig kunnen fuiven.

Focus op fuiven en evenementen

Onze dorpen vormen de achtergrond van veel mooie evenementen. Toch loopt de coördinatie met de gemeente niet steeds van een leien dakje.

Met de vele organisatoren die Wichelen rijk is werken we een evenementenplan dat een duwtje in de rug geeft aan kleine en grootschalige feesten, fuiven, festivals …

We kiezen voor een consequent fuifbeleid, met bijvoorbeeld dezelfde geluidsregels voor alle organisaties. De gemeente maakt een duidelijke afvinklijst met alle zaken waarmee je als organisator rekening moet houden. Zo vermijden we vervelende verrassingen op de dag zelf.

Net zo belangrijk is dat de gemeente overlegmomenten tussen organisatoren, buren, dj’s en licht- en geluidsfirma’s stimuleert.

De UiTPAS verder uitbouwen

De UiTPAS geeft je korting op socioculturele activiteiten in onze gemeente. Voor wie recht heeft op extra steun, is er een gunsttarief. #anders breidt de UiTPAS verder uit, zodat hij meer gebruikt kan worden en verder gaat dan alleen cultuur. Een goeie kalender brengt alle evenementen en gebeurtenissen samen.